ua en ru

Україна видала РФ обвинуваченого в участі у бандформуванні

За запитом Генеральної прокуратури Російської Федерації Україна видала громадянина Росії, обвинуваченого в участі у бандформуванні Мухаммеда Мигаєва.

За запитом Генеральної прокуратури Російської Федерації Україна видала громадянина Росії, обвинуваченого в участі у бандформуванні Мухаммеда Мигаєва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури РФ.

Мигаев звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.208 Кримінального кодексу Російської Федерації (участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом), ч.3 ст.222 (незаконне придбання, зберігання, носіння та збут вогнепальної зброї та боєприпасів до неї), ч.2 ст.209 (участь в стійкій збройної групі (банді).

Мигаев, як зазначається, у складі банди брав участь у нападі на громадян населеного пункту Рошні-Чу Урус Мартанівського району Чеченської Республіки.

Кримінальна справа стосовно Мигаєва перебуває у провадженні Слідчого управління ФСБ Росії.

У зв'язку з тим, що Мигаєв сховався від органів слідства, в 2008 р. він був оголошений в міжнародний розшук. У грудні 2013 року Мигаєв був затриманий на території України в Одесі. У січні 2014 р. Генеральна прокуратура Російської Федерації направила в Генеральну прокуратуру України запит про видачу Мигаєва для притягнення до кримінальної відповідальності, який був задоволений в березні 2014 р.