ua en ru

Україна вводить мито на імпорт російської арматури

Україна вводить мито на імпорт російської арматури Фото: українська сторона вводить мито на імпорт арматури (pexels.com)

Мито на російську арматуру і катанку набирає чинності через 60 днів

Україна вводить антидемпінгове мито на імпорт арматури і катанки з Російської Федерації в розмірі 15,21% строком на п'ять років. Відповідне рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі опубліковано в "Урядовому кур'єрі".

Повідомляється, що за результатами антидемпінгового розслідування щодо арматури і катанки з Росії комісія прийняла рішення запровадити мито терміном на п'ять років.

"Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпінгового мита щодо імпорту в Україну товару... (арматури і катанки, - ред.) з Російської Федерації в розмірі 15,21%", - йдеться у публікації.

Рішення комісії набирає чинності через 60 днів з дня опублікування.

Комісія прийшла до висновку, що в 2014-2016 роках через демпінг при поставках російської арматури і катанки скоротилися обсяги виробництва, а також знизилося завантаження виробничих потужностей на внутрішньому ринку України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін продовжив дію мита на ввезення товарів з Росії до кінця 2018 року у відповідь на торгові заборони та обмеження стосовно України.