ua en ru

Кабмін продовжив дію мита на ввезення товарів з РФ

Кабмін продовжив дію мита на ввезення товарів з РФ Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні

Кабінет міністрів України продовжив дію мита на ввезення товарів з Російської Федерації (РФ). Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 20 грудня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Кабмін схвалив постанову "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року № 1146", згідно з якою дія мита на ввезення товарів з РФ продовжується ще на рік.

Згідно з пояснювальною запискою, у відповідь на введення РФ торговельних заборон і обмежень щодо України Мінекономрозвитку розроблено проект даної постанови про продовження до 31 грудня 2018 (включно) застосування пільгових ставок ввізного мита, встановлені Митним тарифом України, щодо імпорту товарів, країною походження яких є держава-агресор - РФ.

Прийняття проекту постанови сприяє реалізації заходів щодо економічної протидії країні, яка визнана Верховною Радою агресором і забезпечення захисту національних інтересів, безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної самостійності, а також відновлення порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада тимчасово скасувала мито на обладнання, яке ввозять суб'єкти кінематографії для виробництва і демонстрування фільмів у відповідності з законом "Про державну підтримку кінематографії в Україні".