ua en ru

Україна ввела мито на каустичну соду з Росії

Україна ввела мито на каустичну соду з Росії Фото: каустична сода

Стягнення антидемпінгового мита здійснюватиметься у відсотках до митної вартості товару

Україна ввела антидемпінгові заходи на соду каустичну походженням з Російської Федерації, які полягатимуть у стягненні антидемпінгового мита в розмірі 26% строком на п’ять років. Про це йдеться в офіційному повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

"Антидемпінгові заходи застосовуються шляхом запровадження стягнення остаточного антидемпінгового мита в розмірі 26% строком на п’ять років", - сказано у рішенні комісії.


Зазначимо, що рішення було ухвалено 28 квітня 2016 року за поданням Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яке надало звіт про результати проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну соди каустичної з Російської Федерації.

За результатами розгляду комісія встановила, що у період розслідування (друге півріччя 2013 року – перше півріччя 2014 року) імпорт в Україну соди каустичної походженням з Російської Федерації здійснювався за демпінговими цінами.

Комісія також встановила зв’язок між демпінговим імпортом товару походженням з Російської Федерації та істотною шкодою, завданою національному товаровиробникові.

"Протягом 2011 року - першого півріччя 2014 року відбулося погіршення соціально-економічних показників національного товаровиробника публічного акціонерного товариства "Дніпроазот", а саме: скоротилися обсяги продажу на внутрішньому ринку України (на 24%), виробництво товару (на 11,4%), використання виробничих потужностей (на 11,4%), частка на внутрішньому ринку України (на 18,5%), продуктивність праці (на 20,7%), зросли залишки на складах (на 54%)", - наголосили у Міжвідомчій комісії.

У підсумку, було ухвалено рішення про застосування антидемпінгових заходів у національних інтересах України, яке набирає чинності через 30 календарних днів з дня опублікування.

Зауважимо, що стягнення антидемпінгового мита здійснюватиметься у відсотках до митної вартості товару.

Нагадаємо, збитки України від молдавських квот на м'ясо-молочну продукцію можуть становити 1,5 млн доларів.