ua en ru

Україна вперше долучиться до міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018

Україна вперше долучиться до міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018 Фото: освіта

Уряд визначив відповідальним за його проведення Український центр оцінювання якості освіти

Україна вперше візьме участь у міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2018 (Programme for International Student Assessment). Відповідне рішення №72-р Кабінет міністрів України ухвалив 4 лютого 2016 року, передає прес-служба уряду.

"Участь у цій програмі дослідження дозволить українській освіті оцінити результати якості шкільної освіти у порівнянні з іншими країнами, відслідкувати світові тенденції розвитку освіти та виробити відповідні рішення у галузі", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що результат країни-учасниці в рейтингу PISA ґрунтується на результатах 15-річних учнів при тестуванні їхніх навичок у математиці, природничих науках і читанні.

"Україна ще ніколи не брала участь у дослідженні PISA, і перші результати тестування українських учнів будуть доступними у 2018 році", - передає прес-служба.

Тестування PISA проводять кожні три роки, починаючи з 2000 року. У дослідженні 2015 року взяли участь понад 70 країн.

Зазначимо, що Кабмін доручив Міністерству освіти і науки України забезпечити участь України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2018 та визначив відповідальним за його проведення Український центр оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №3831-2 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти". Відповідне рішення підтримали 305 нардепів.