ua en ru

Україна відновить соцвиплати на Донбасі тільки після відновлення контролю, - Мін'юст

Україна відновить соцвиплати на Донбасі тільки після відновлення контролю, - Мін'юст Заступник голови Мін'юсту України Наталія Севостьянова

Кабінет міністрів України готовий відновити соціальні виплати мешканцям Донецької та Луганської областей тільки після відновлення контролю над цією територією. Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністр юстиції вже робив заяву про те, що ми будемо оскаржувати рішення Апеляційного суду у Вищому суді щодо виплат на окупованих територіях. Позиція уряду не змінюється і вона однозначна: всі виплати будуть забезпечені, як тільки буде відновлено контроль України над даними територіями", - заявила Севостьянова.

Вона також нагадала, що тимчасово переміщені з зони АТО особи мають право і можливість у повному обсязі отримати соціальне забезпечення.

Нагадаємо, напередодні Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Кабінет міністрів повернути соцвиплати жителям окупованих територій Донбасу.