ua en ru

Україна поновить експорт електроенергії в Білорусь

Україна поновить експорт електроенергії в Білорусь Фото: Ігор Насалик

Поновлення експорту дозволить збільшити навантаження енергоблоків українських АЕС

Україна підтримала пропозицію білоруських колег щодо відновлення роботи українсько-білоруської робочої групи зі співробітництва у сфері енергетики в рамках роботи Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва. Про це домовилися міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик із першим заступником міністра енергетики Республіки Білорусь Леонідом Шенцем, йдеться на офіційному сайті Кабміну.

"Сподіваюся, що робота зазначеної робочої групи сприятиме вирішенню проблемних питань та подальшому взаємовигідному співробітництву сторін", - зазначив Насалик.

Як зазначається, одним із важливих питань, обговорених під час зустрічі, є поновлення експорту електроенергії з України до Республіки Білорусь, який було тимчасово призупинено з листопада 2014 року.

За словами Насалика, поновлення експорту дозволить збільшити навантаження енергоблоків українських АЕС, а також частку атомної генерації у структурі виробництва та зменшити собівартість електроенергії в Україні.

"Крім того, сторони визначили, що постачання електроенергії здійснюватиме Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь обмежила імпорт свинини з Хмельницької області України через спалах африканської чуми свиней.