ua en ru

Україна відновить суверенітет над Донбасом, проект "Новоросія" похований, - Порошенко

Україна відновить суверенітет над Донбасом, проект "Новоросія" похований, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент також зазначив, що Україна відновить суверенітет над Кримом

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом. Про це він сказав у ході спільної прес-конференції з президентом Грузії.

"Проект "Новоросія" був похований. Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом", - зазначив український президент.

Петро Порошенко також підкреслив, що ватажок бойовиків Олександр Захарченко не є політичною фігурою.

"Він лише маріонетка, що транслює заяви Кремля", - заявив глава держави.

Нагадаємо, у вівторок, 18 липня, сепаратистські ЗМІ повідомляли, що бойовики ЛДНР оголосили про створення "держави Малоросія".

За інформацією видань, в Донецьку представники ДНР, ЛНР і "19 регіонів України" оголосили про створення "держави Малоросія" і навіть вже придумали "конституційний акт нової держави".

"Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яке є правонаступником України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися "Малоросія", так як сама назва "Україна" дискредитувало себе", - йдеться в акті.

Згідно з документом, столицею нової держави повинен стати Донецьк, а "місто Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста".