ua en ru

Україна увійшла в ТОП-10 країн з розвитку ринку електромобілів

Україна увійшла в ТОП-10 країн з розвитку ринку електромобілів Фото: електромобіль (volvocars.com)

Україна показала, як бідні держави можуть успішно розвивати ринок авто

Україна опинилася на дев'ятому місці в глобальному рейтингу країн з найбільш швидким розвитком ринку електромобілів. Про це посилаючись на рейтинг видання InsideEV's, передає ain.ua.

Варто відзначити, що в минулому році Україна посіла в аналогічному рейтингу п'яте місце. У виданні зазначають, що тоді це стало сюрпризом — країна показала, як бідні держави можуть розвивати ринок електромобілів.

Також видання InsideEV's повідомляє, що в 2017 році порівняно з 2016 роком продажі електромобілів зросли майже вдвічі, і звернув увагу, що половина з цих машин користовані Nissan Leaf, які були доставлені з США.

Згідно з даними аналітиків, Україна опустилася на дев'яте місце з-за того, що в 2017 році загальні продажі автомобілів виросли на 60-70%, і на цьому тлі частка електромобілів збільшилася незначно: з 2,9% до 3,1%.

Як повідомляється лідерами рейтингу стали Китай, Норвегія, Швеція і США.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, до 2040 року більше половини автомобілів на дорогах працюватимуть на електриці. Також у звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings повідомляється, що зростаюче використання електромобілів є загрозою для попиту на нафту.