ua en ru

Україна увійшла в десятку країн, які скоротили рівень недоїдання своїх громадян

Україна увійшла в десятку країн, які скоротили рівень недоїдання своїх громадян Фото: 795 мільйонів людей у світі страждають від голоду

795 мільйонів людей у світі страждають від голоду

У "Світовому індексі голоду" Україна вказана серед десяти країн, які з 2000 року найбільше скоротили показники недоїдання серед населення. Відповідні дані оприлюднили міжнародний інститут досліджень продовольчої політики, гуманітарні організації Welthungerhilfe і Concern Worldwide в Берліні, передає DW.

Так, зазначається, що незважаючи на прогрес у боротьбі з голодом у світі, кількість людей, які страждають від недоїдання, і надалі залишається величезним і досягає 795 млн.

У звіті також відзначається, що кожна четверта дитина в світі з-за це сповільнюється у розвитку, а 9% всіх дітей виснажені голодом.

52 країни світу демонструють серйозний або тривожно високий рівень голоду. Найвищий рівень спостерігається, зокрема, у країнах Південної Азії та в африканських державах на південь від пустелі Сахара.

Разом з тим повідомляється, що боротьба з голодом у світі досягла прогресу: з 2000 року кількість людей, які страждають від недоїдання в країнах, що розвиваються, скоротилася на 27%. У десятку країн, які найбільше скоротили рівень недоїдання своїх громадян, входять Україна, Азербайджан, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Хорватія, Киргизстан, Латвія, Монголія, Перу і Венесуела.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомляли, що Ємен через збройного конфлікту на порозі масового голоду.