ua en ru

Україна та Угорщина підписали програму освітнього обміну на 2016-2018 роки

Україна та Угорщина підписали програму освітнього обміну на 2016-2018 роки Фото: Павло Клімкін

Павло Клімкін здійснив одноденний робочий візит в Угорщину

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснив одноденний робочий візит в Угорщину, в ході якого було підписано програму освітнього обміну на 2016-2018 роки. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У ході візиту Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з віце-прем'єр-міністром Угорщини Жолтом Шем'єном та Міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сійярто", - йдеться в повідомленні.

Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі, стан виконання мінських домовленостей, прогрес України у впровадженні реформ, поглиблення двостороннього співробітництва, у тому числі в рамках міжнародних організацій, а також графік політичних контактів.

Зазначається, що окрему увагу в ході зустрічі було приділено необхідності збереження єдності всередині ЄС щодо санкцій проти Росії до повного виконання Москвою своїх зобов'язань згідно з мінськими домовленостями.

У рамках візиту відбулося підписання програми освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки. Положеннями цього документу передбачене виділення стипендій для навчання українських студентів в Угорщині та угорських - в Україні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан припустив, що автоматичного продовження санкцій Європейського союзу проти Росії по закінченню цього терміну не буде.