ua en ru

Україна веде пошук можливостей співпраці з Митним союзом у форматі "3+1", - Кожара

Україна веде пошук можливостей співпраці з Митним союзом (МС) у форматі "3+1", запропонованим Президентом України Віктором Януковичем. Про це на сьогоднішньому експертному форумі "Україна 2013: прогноз" заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

"Торговельні відносини, скажімо, з МС не є для нас питанням цивілізаційного вибору. МС - це 60 млрд дол. товарообігу. Хіба ми можемо відмовитися від такого потужного ринку і тому ми ведемо пошук форм співпраці з ним. Загальна основа - запропонована Президентом формула "3+1", - сказав Кожара.

За його словами, вже укладені два меморандуми з Євразійської економічної комісією, перший з яких меморандум про співпрацю з питань торгівлі, другий - меморандум про співпрацю з питань технічного врегулювання.

"Подальший формат будемо шукати у ході переговорів", - сказав міністр.

Крім того, він зіслався на слова свого російського колеги Сергія Лаврова, який нещодавно заявив, що з цивілізаційної точки Росія є частиною великої європейської цивілізації разом з Північною Америкою, тому немає проблем у питанні реалізації європейського вибору через реальну взаємоповажну взаємодію та інтеграцію.

"На цій основі ми будемо надалі розвивати відносини з РФ, будемо наполегливо вирішувати ті питання, де ще залишаються відмінності підходів. Будемо поступово відновлювати взаємну довіру там, де вона ще не відновлена до кінця. Перші підсумки роботи підведемо під час мого візиту в Москву в кінці березня", - додав Кожара.

Читайте також: У співпраці України з МС у форматі "3 +1" є певні зрушення, - Кожара.