ua en ru

Україна проводить переговори з Китаєм та Індією з розробки родовищ нетрадиційного газу

Україна проводить переговори з Китаєм та Індією з розробки родовищ нетрадиційного газу Фото: Ярослав Климович

Також у співпраці зацікавлена Канада

Україна проводить переговори з Китаєм та Індією з розробки родовищ нетрадиційного газу, також у співпраці зацікавлена Канада. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів голова правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Ярослав Климович.

Зокрема Климович зазначив, що недоцільно відмовлятися від подальшій реалізації проектів по видобутку нетрадиційних вуглеводнів

"Ми працюємо над тим, щоб сьогодні знайти заміну учасникам цих проектів. Розіслали листи провідним компаніям, які працюють в напрямку освоєння родовищ нетрадиційного газу. Проводимо сьогодні переговори з Китаєм, Індією, є інтерес з Канади", - сказав він.

Окрім цього, за словами Климовича, незважаючи на бойові дії на сході країни, проглядається інтерес до цих проектів.

"На сьогодні наше пріоритетне завдання - інвестиційна діяльність. Ми доводимо, що держава міняється, що вона готова створювати відповідні умови для інвестора. Тому що без інвестицій, без залучення коштів від фінансових інститутів, а лише на ентузіазмі зробити революцію в геологічній галузі неможливо", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає напрацювання Shell за проектом видобутку сланцевого газу на сході країни.