ua en ru

Україна повинна брати приклад з Бразилії в питанні розвитку самоврядування, - Янукович

У питанні розвитку місцевого самоврядування України повинна брати з Бразилії. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я впевнений в тому, що то місцеве самоврядування ... той рівень його розвитку, який зараз існує в Бразилії, дасть нам практичний приклад і ... поштовх до розвитку місцевого самоврядування в нашій державі. У Бразилії місцеве самоврядування досить істотно розвинене і є задоволення регіонів. Я зустрічався з губернатором Сан-Пауло, з керівниками міст ... хоча вони вважають, що бюрократія в Бразилії ще досить сильна, але останнім часом ... поступово йде передача прав в регіони і вони відчувають себе досить впевнено ", - заявив Янукович.
За його словами, була досягнута домовленість, що вже навесні наступного року в Сан-Пауло відбудеться україно-бразильський економічний бізнес-форум, в якому візьмуть участі керівники місцевого самоврядування регіонів України "ми пропорційно формуємо такі делегації на рівні двох країн і почнемо розвивати ці міждержавні зв'язки з Південною Америкою ", - сказав Президент.