Україна в 2014 р. скоротила обсяги переробки винограду на 25,7% - до 228,9 тис. т, - Держстат

Середа 14 січня 2015 16:41
Україна в 2014 р. скоротила обсяги переробки винограду на 25,7% - до 228,9 тис. т, - Держстат

Обсяги переробки підприємствами України (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим р. і Севастополя) винограду на виноматеріали в 2014 р. склали 228 933,1 тис. т, що на 25,7% менше, ніж в 2013 р. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

Зокрема, у 2014 р. вироблено виноматеріалів для випуску вин 6 млн 263,7 тис. дал (65,4% обсягу 2013 р.), для закладки на витримку - 9,5 тис. дал (1,6%). У груповому асортименті виноматеріалів шампанських та ігристих виготовлено на 14,5% менше, ніж у 2013 р., коньячних - на 21,9% менше; для закладки на витримку та випуску столових вин - на 42,7% менше, для закладки на витримку та випуску кріплених вин - на 2,6% менше, інших видів виноматеріалів - на 6,3% менше. Водночас обсяги виноматеріалів для випуску кріплених вин збільшилися на 14,7%. Для їх закріплення було використано 177,2 тис. дал спирту-ректифікату, що на 31% більше, ніж у 2013 р.

У загальному виробництві виноматеріалів зросла питома вага шампанських та ігристих з 31% у 2013 р. до 36,5% у 2014 р., коньячних - з 18,1% до 19,5%, для закладки на витримку та випуску кріплених вин - з 5,3% до 7,2%, інших видів виноматеріалів - з 1,9% до 2,4%; скоротилася частка виноматеріалів для закладки на витримку та випуску столових вин з 43,7% до 34,4%.

Зазначимо, що у статистиці за 2014 р. наведені дані по підприємствам Закарпатської, Запорізької, Миколаївської, Одеської і Херсонської областей. Водночас у 2013 р. з урахуванням Криму обсяги переробки винограду на виноматеріали у 2013 р. склали 425,4 тис. т.

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся