ua en ru

Україна в 2012 р. може розраховувати на близько 4 млрд дол. прямих іноземних інвестицій, - експерт

Україна в 2012 р. може розраховувати на близько 4 млрд дол. прямих інвестицій з Європи. Про це на прес-конференції повідомив виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"У наступному році Україна може розраховувати на близько 4 млрд дол. прямих іноземних інвестицій. Це менше ніж за підсумками цього року, де ми можемо отримати близько 5,5-6 млрд дол. і може бути це непогано при колосальній турбулентності у світовому економічному просторі, але все одно це зовсім незначні суми", - сказав Устенко.
При цьому експерт зазначив, що Україна має можливості для підтримки високого рівня прямих іноземних інвестицій за рахунок сільськогосподарської галузі.
"Я б очікував, що основний приплив, який буде заходити в країну, буде як раз йти в сільське господарство... Традиційно, в останній час сільське господарство є сектором номер один для інвестицій. Україна має колосальний потенціал. І українське сільське господарство при правильній політиці сільськогосподарської в країні, при правильному... пов'язаному із земельними питаннями... має шанс на серйозний перспективний розвиток", - додав експерт.
Крім того, за словами виконавчого директора міжнародного фонду Блейзера, інтерес до Євро-2012 може підтримати Україну з точки зору можливості залучення прямих іноземних інвестицій.