ua en ru

Україна збільшила винагороди чемпіонам Олімпійських ігор зі 100 до 125 тис. дол

Спортсменам України - чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їх тренерам збільшено грошові винагороди. Так, починаючи з Ігор ХХХ Олімпіади чемпіонам, призерам

Олімпійських ігор виплачуватимуть за здобуте I місце - 125 тис. дол. (зі 100 тис.), за II місце - 80 тис. дол. (з 75 тис.), за III місце - 55 тис. дол (з 50 тис. дол.). Таку ж суму відповідно виплачуватимуть їх тренерам чи тренерському складу. Відповідну постанову "Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2010 р. № 91" Кабінет міністрів України ухвалив на своєму засіданні у середу, 1 серпня 2012 р., передає прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Винагороди виплачуватимуть за рахунок коштів державного бюджету.

У вступному слові на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров сказав: "Вони (спортсмени) мають знати, що їх досягнення Україна оцінює не гірше, ніж інші країни. Тому на розгляд Кабінету міністрів вноситься питання про збільшення розміру винагороди нашим спортсменам за чемпіонські звання і призові місця. Я вважаю, що це абсолютно правильно - і з огляду на те, скільки тяжкого труда вкладається в перемогу, і на те, який високий престиж дають перемоги нашій державі".

Своєю чергою, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін привітав такий крок уряду на підтримку вітчизняних спортсменів-олімпійців та їх тренерів.

"Збільшення винагород олімпійцям, та ще й у момент, коли вони якраз змагаються у Лондоні, додасть більшого заохочення нашим атлетам", - зазначив керівник спортивного відомства.

"Зрозуміло, що головним стимулом до того, щоб стати переможцем Олімпіади, має бути насамперед престиж. У тебе місія - захищати честь країни; коли ти на найвищій сходинці п'єдесталу, звучить гімн твоєї Батьківщини і піднімається національний стяг. Поряд з тим і матеріальна оцінка державою заслуг спортсмена має значення. Зараз в Україні винагорода олімпійцям дорівнялася до тих, які є у економічно розвинених країнах світу", - сказав Сафіуллін.

Нагадаємо, на сьогоднішній день Україна має вже дві золотих медалі.