ua en ru

Україна може прискорити економічне зростання на 5-7% у 2019 році, - Гройсман

Україна може прискорити економічне зростання на 5-7% у 2019 році, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Таке зростання означатиме на сотні мільярдів більше виготовленої продукції і послуг

Україна може прискорити економічне зростання на 5-7% у 2019 році. Про це сьогодні на засіданні Ради регіонального розвитку заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Абсолютно реально збільшити економічне зростання на 5-7% вже з 2019 року. Аграрії дуже добре знають, що якісні кліматичні умови позитивно впливають на урожай. Так і ми знаємо з вами, що нормальний бізнес клімат, нормальні умови ведення підприємництва в Україні, доступу до можливих ресурсів підприємців має надзвичайно важливе значення", - заявив Гройсман.

За його словами, таке зростання означатиме на сотні мільярдів більше виготовленої продукції і послуг, десятки і сотні тисяч нових робочих місць для громадян, завоювання нових ринків за кордоном і насичення українського ринку якісною вітчизняною продукцією за помірними цінами.

Гройсман також додав, що Україна вже подолала кризу 2014-2015 років, спричинену гібридною війною, втратою 20% промвиробництва та чверті економічного потенціалу, і наразі держава послідовно й поступово надолужує темпи розвитку.

Також Гройсман запевнив, що Україна має значний потенціал у сільському господарстві, в енергетиці, в металургії, в машинобудуванні, в легкій промисловості, в сфері високих технологій, в креативних індустріях.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна переходить від виживання до розвитку.