ua en ru

Україна ущільнить охорону кордону на Закарпатті, - Цигикал

Україна ущільнить охорону кордону на Закарпатті, - Цигикал Ілюстративне фото (ДПСУ)

На Закарпатті запрацює нова система охорони кордону

На Закарпатті запрацює система охорони кордону, яка б дозволила збільшити фізичну присутність прикордонників. Про це сказав голова Державної прикордонної служби (ДПСУ) України Петро Цигикал, передає прес-служба МВС.

За його словами, система дозволить посилити боротьбу з організованою злочинністю, в тому числі з незаконним переміщенням контрабандних тютюнових виробів та протидії нелегальній міграції.

Також Цигикал на зустрічі порушив питання ущільнення державного кордону мобільними пунктами пропуску. Вони можуть використовуватися на віддалених ділянках державного кордону і в найкоротші терміни посилювати будь-які напрямки.

Україна ущільнить охорону кордону на Закарпатті, - Цигикал

Нагадаємо, 10 вересня у Харківській області сьогодні вночі кілька десятків осіб блокували роботу пункту пропустку "Гоптівка". Перед цим прикордонники затримали громадян на двох автомобілях "Фольксваген" на номерах з польською реєстрацією за те, що вони порушили пропускний режим. Згодом у пункт пропуску прибули кілька десятків осіб, які вимагали зустрічі з затриманими та почали блокувати роботу прикордонників.