ua en ru

У Харківській області кілька десятків осіб блокували роботу пункту пропустку, - ДПСУ

У Харківській області кілька десятків осіб блокували роботу пункту пропустку, - ДПСУ Фото: пункт пропуску "Гоптівка" (dpsu.gov.ua)

Після бесіди із правоохоронцями частина громадян залишила пункт пропуску, інших передали поліції

У Харківській області сьогодні вночі кілька десятків осіб блокували роботу пункту пропустку "Гоптівка". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, блокуванню передувала ще одна подія. Так, за кілька годин до цього у пункт пропуску у напрямку на виїзд з України прибули 2 автомобілі "Фольксваген" польської реєстрації, автомобілями керували українці. На виїзді з пункту пропуску автомобілі змінили напрямок руху та почали їхати в зворотному напрямку, чим порушили режим в пункті пропуску.

"Громадянам роз’яснили порядок перетину державного кордону, а у разі зворотного руху скасування інформації про перетин кордону. В свою чергу чоловіки почали поводити себе агресивно та не виконували законні вимоги прикордонників. Через це їх затримали", - йдеться у повідомленні.

Після вказаних подій в пункт пропуску прибули декілька десятків осіб, вони вимагали зустрічі з затриманими, а також здійснили спробу потрапити в службові приміщення та блокувати роботу прикордонників. Крім того, зловмисники проводили несанкціоновану відеозйомку, метою якої була дискредитація прикордонників і, "як попередньо встановлено, вона планувалась з залученням колишніх співробітників прикордонного загону".

Як зазначається, після бесіди із правоохоронцями частина громадян залишила пункт пропуску, інших передано поліції.

"За даним фактом до правоохоронних органів направлено повідомлення про вчинення правопорушення за ст. 342 ККУ за опір представнику правоохоронного органу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контрольні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі за минулу добу, 9 вересня, перетнули 32,6 тисяч осіб та 4,7 тисячі транспортних засобів.

Зазначимо, працівників Закарпатської митниці викрили в організації злочинної схеми експорту та імпорту товарів. За безперешкодний перетин продукції через кордон без їх митного оформлення підприємці сплачували працівникам митних постів визначену суму "винагороди".