ua en ru

Україна укріпить морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя

Україна укріпить морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя Фото: корабель морської охорони (ДПСУ)

До кінця року буде розгорнуто нове управління морської охорони

Для прикриття території України від вторгнення з моря до кінця 2018 року буде розгорнуто управління морської охорони від Ізмаїла до Маріуполя. Про це сказав керівник Держприкордонслужби України (ДПСУ) Петро Цигикал, передає РБК-Україна із посиланням на ДПСУ.

За його словами, на сьогодні у прикордонному відомстві за кращими світовими стандартами створено підрозділи оперативного реагування ДОЗОР, у тому числі й для проведення спеціальних дій на воді.

"До кінця року буде розгорнуто нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя, корабельно-катерний склад поповнюємо новими катерами", - сказав Цигикал.

Також у найближчі два роки для прикордонної служби будуть закуплені 24 сучасних легких патрульних вертольоти французької компанії Airbus.

Нагадаємо, нещодавно президент Петро Порошенко заявив, що Україна готується до відбиття російської агресії в Азовському морі.

Додамо, що 13 жовтня Порошенко підписав указ № 320/2018, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні і Сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці".