ua en ru

Україна готується до відбиття російської агресії на Азові

Україна готується до відбиття російської агресії на Азові Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна готується до відбиття російської агресії з морського напрямку

Україна готується до відбиття російської агресії в Азовському морі. Про це сьогодні під час церемонії принесення урочистої присяги ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми готуємося до відбиття російської агресії з морського напрямку - на Азові. Порох треба тримати напоготові", - заявив він.

Президент нагадав, що в п'ятницю був у Маріуполі на комплексних тактичних навчаннях сил оборони морського узбережжя. Він відзначив високий рівень боєздатності українських Військово-морських сил.

"Кораблі та катери українських Військово-морських сил, повинен помітити, і наших прикордонників і Національну гвардію, повітряні сили, інженерні, сухопутні підрозділи, вони своїми грамотними діями, рішеннями, майстерним маневром, рішучими діями жорстко зустріли і знищили умовний десант противника. Словом, відпрацювали на тверду "12", - додав Порошенко.

Нагадаємо, 13 жовтня президент Петро Порошенко підписав указ № 320/2018, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні і Сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці".

Згідно з рішенням РНБО, уряд має прийняти Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів. Крім того, Кабміну доручено відпрацювати спільну позицію України з міжнародними партнерами щодо протидії техногенній катастрофі на півночі Криму, а також забезпечити заходи протидії її поширенню на материкову частину України.

Петро Порошенко заявив, що українські військові готові дати відсіч російській агресії на Азовському напрямку.