ua en ru

Україна і Туреччина підписали план військового співробітництва до 2020

Україна і Туреччина підписали план військового співробітництва до 2020 Фото: представники Туреччини і України підписали план співпраці у військовій сфері

Україна має намір до 2020 року підготуватися до вступу в НАТО

Збройні сили України та Туреччини підписали імплементаційний план військового співробітництва, який визначає напрямки і сфери співпраці між країнами до 2020 року. Про це йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Повідомляється, що план військового співробітництва містить практичні кроки, спрямовані на нарощування оперативних можливостей ЗСУ. Він визначає напрями та сфери військового співробітництва між збройними силами двох держав до 2020 року, зокрема: реформування та військове планування, військова освіта та підготовка військ, консультативно-дорадча допомога, співпраця між видами збройних сил.


"Саме реалізація практичних заходів співробітництва у військовій сфері дозволить, з одного боку, зміцнити зв'язки з нашим південним сусідом, а з іншого – спрямувати зусилля на досягнення кінцевої мети – готовність ЗС України до членства в НАТО в 2020 році", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Туреччина підтримує введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.