ua en ru

Україна і Туркменістан активізують співпрацю Торгово-промислових палат

Україна і Туркменістан активізують співпрацю Торгово-промислових палат Фото: Геннадій Зубко зустрівся з послом Туркменістану

Це необхідно для розширення бізнесових та ділових зв'язків між країнами

Для поглиблення торгово-економічного співробітництва України та Туркменістану варто активізувати співпрацю Торгово-промислових палат обох країн. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

Під час зустрічі з Послом Туркменістану в Україні Нурберді Аманмурадовим віце-прем'єр пояснив, що це необхідно для розширення бізнесових та ділових зв'язків, виявлення додаткових можливостей для інвестиційної діяльності і промислової кооперації підприємств України і Туркменістану.


Своєю чергою туркменський посол відзначив успішне виконання контракту на постачання до Туркменістану 750 залізничних вагонів ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод".

"Ми розраховуємо, що успішна реалізація Україною цього контракту дозволить активізувати взаємовигідне співробітництво і в інших напрямах. Зокрема у паливно-енергетичній, металургійній, хімічній, агропромисловій галузях та машинобудуванні", - наголосив Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська компанія "Альтком" завершила будівництво залізничного мосту через річку Амудар'я між містами Туркменабад і Фарап у Туркменістані.