ua en ru

Українська компанія "Альтком" завершила будівництво мосту в Туркменістані

Українська компанія "Альтком" завершила будівництво мосту в Туркменістані

Компанія "Альтком" завершила будівництво залізничного мосту через річку Амудар'я між містами Туркменабад і Фарап в Туркменістані, пишуть українські СМИ.

Довжина моста склала 1750 м, контрактна вартість – 4,2 млрд грн. Видання зазначає, що зведення цього об'єкта є ключовою ланкою у створенні нового транспортного маршруту з Азії в Європу.


Також підкреслюється, що після завершення цього проекту "Альтком" став провідним експортером українських будівельних послуг на закордонні ринки.

Фінансово-промислова група "Альтком" заснована в 2000 р. у Донецьку як будівельний холдинг повного циклу. Зокрема, за даними видання, серед реалізованих проектів компанії: злітно-посадкові смуги в аеропортах Донецька і Львова, термінал Донецького аеропорту, траса Київ – Харків – Довжанський, стадіон "Арена – Львів" та ін. За кордоном компанія реалізувала проект будівництва мосту Атамурат – Керкічі в Туркменістані і сьогодні веде будівництво об'єктів у Туркменістані, Грузії, Іраку. Засновником та єдиним власником компанії є Олександр Тисленко.