ua en ru

Україна за три роки отримала від Німеччини понад 800 млн євро, - посол 

Україна за три роки отримала від Німеччини понад 800 млн євро, - посол  Фото: український і німецький прапори (twitter.com/kmda_official)

Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, незважаючи на зміни в уряді цієї країни

Фінансова підтримка Німеччини Україні за 2014-2016 роки становила більше 800 мільйонів євро. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфганг Бінзайль, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останні три роки, 2014-2016, загальна фінансова підтримка становила більше ніж 800 мільйонів євро у позиках та грантах", - заявив Бінзайль.

Заступник посла зазначив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, незважаючи на зміни в уряді цієї країни. За словами дипломата, федеральний уряд підтримує економічний розвиток України та промотує хороші урядові практики і верховенство права.

Нагадаєм раніше повідомлялося, що Україна та Європейський союз підписали угоду "Підтримка ЄС для сходу України", якою передбачено фінансування для розвитку підприємств на Донбасі. Угода створює правові підстави для реалізації у Донецькій та Луганській областях - на підконтрольній уряду України території - проектів стимулювання зайнятості та економічного зростання шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих та середніх підприємств, заохочення громадських ініціатив, підтримки структурних змін у сфері охорони здоров’я, освіти та інфраструктури.