ua en ru

Євросоюз підписав угоду з Україною про підтримку Донбасу

Євросоюз підписав угоду з Україною про підтримку Донбасу Фото: Україна та ЄС (flicjr.com/petroporoshenko)

Угодою передбачено фінансування проектів розвитку бізнесу на Донбасі

Україна та Європейський союз підписали угоду "Підтримка ЄС для сходу України", якою передбачено фінансування для розвитку підприємств на Донбасі. Угоду було підписано у рамках візиту делегації українського уряду до Брюсселю, передає "Урядовий портал".

"Угода створює правові підстави для реалізації у Донецькій та Луганській областях - на підконтрольній уряду України території - проектів стимулювання зайнятості та економічного зростання шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих та середніх підприємств, заохочення громадських ініціатив, підтримки структурних змін у сфері охорони здоров’я, освіти та інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Євросоюз підписав угоду з Україною про підтримку Донбасу

Фото: підписання угоди "Підтримка ЄС для сходу України" (kmu.gov.ua)

Також у Брюсселі було підписано угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми, що надає фінансові можливості для участі українських компаній в цій ініціативі щодо питань екології, інфраструктури, енергоефективності та урядування. Програму спрямовано на Чернівецьку, Одеську, Івано-Франківську та Закарпатську області.

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки (США) Рекс Тіллерсон в ході ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявив, що Росія повинна вивести свої війська з окупованих територій на Донбасі.