ua en ru

Україна може стати членом IRENA протягом місяця

Україна може стати членом IRENA протягом місяця Фото: IRENA (irena.org)

Участь в IRENA дозволить Україні отримати дешеві кредити для реформування енергетики

Україна може стати повноправним членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA протягом місяця. Про це в четвер, 18 січня, на прес-конференції повідомив в. о. голови паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Олександр Домбровський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли всі зобов'язання з боку України для вступу в цю Асоціацію. Ми маємо всі шанси стати повноправним членом цієї інституції протягом максимум чотирьох тижнів", - сказав він.

За словами Домбровського, участь в IRENA дозволить Україні отримати дешеві кредити для реформування та модернізації вітчизняної енергетики.

"Ми зараз в комітеті проводимо оцінку технічного стану нашої енергетичної системи. Технічний стан нашої теплової генерації за гранями фізичного і морального зносу", - додав глава комітету.

Варто відзначити, Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії IRENA об'єднує 150 країн світу. Україна перебуває серед 30 країн, які зараз на стадії вступу.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)". Про це повідомляє прес-служба глави держави.