ua en ru

Україна стала повноправним членом агентства по "зеленій" енергетиці

Україна стала повноправним членом агентства по "зеленій" енергетиці Фото: енергетика (ec.europa.eu)

Для України приєднання до IRENA означає вихід на міжнародний ринок відновлюваної енергетики

Україна 24 лютого стала повноправним членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Це довгоочікувана подія і результат спільних зусиль уряду, парламенту, Держенергоефективності та всієї країни" - прокоментував голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.

Він пояснив, що відповідний закон України № 2222-VIII, розроблений агентством, прийнятий парламентом 5 грудня 2017, а вже 26 грудня минулого року підписано президентом України Петром Порошенко.

Повідомляється, що в кінці січня цього року інструмент про приєднання України до статуту IRENA. Для України приєднання до IRENA означає вихід на міжнародну арену гравців ринку відновлюваної енергетики. Це, безумовно, поліпшення інвестиційного іміджу держави, широкі можливості залучення кращих світових практик і технологій, а головне - "зелених" інвестицій.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)".