ua en ru

Україна стала одним із лідерів за запасами газу в ПСГ, - "Укртрансгаз"

Україна стала одним із лідерів за запасами газу в ПСГ, - "Укртрансгаз" Фото: українські сховища газу

В українських ПСГ накопичено більше газу, ніж в Італії або Німеччині

Україна разом з Німеччиною й Італією опинилася серед лідерів за запасами природного газу в підземних сховищах газу (ПСГ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Укртрансгаз".

"Україна володіє найбільшими ПСГ у Європі, і сьогодні ми разом з Німеччиною й Італією серед лідерів за запасами природного газу в сховищах. Для прикладу, у газових коморах Італії зберігається 9,2 млрд куб. м, а в Німеччині накопичено - 8,2 млрд куб. м", - повідомив президент "Укртрансгазу" Ігор Прокопів.

При цьому на сьогоднішній ранок за оперативною інформацією в українських газосховищах знаходиться 10,5 млрд куб. м газу, при тому, що вони заповнені лише на 34%.

Як повідомляється, всього з початку сезону поточного року в газосховища було закачано 2,9 млрд куб. м, з них 1,8 млрд куб. м накопичені в травні.

За інформацією центрального диспетчерського департаменту оператора газотранспортної системи України, на сьогоднішній ранок добовий режим закачування становить 68 млн. куб. м. Газ накопичується в оптимальному технологічному режимі на 6 газосховищах.

Нагадаємо, Україна в травні імпортувала 1,5 млрд. куб. м газу.