ua en ru

Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства

Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства Фото: Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства (РБК-Україна)

Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства. Це заявив президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter президент.

"Новий етап у співпраці України та США в оборонній сфері. У Міністерстві оборони США підписано угоду зі стратегічних основ оборонного партнерства. Для нас дуже важлива підтримка з боку США територіальної цілісності України, членства в НАТО і спільна протидія агресії РФ", - заявив президент України.

У міністерстві оборони України додали, що ця угода посилює міцне стратегічне оборонне партнерство між відомствами двох держав, зокрема:

- поглиблення співробітництва країн у Чорноморському регіоні для ефективної протидії зовнішнім загрозам;

- посилення співпраці у кібербезпеці.

"Рамкова угода зі стратегічних основ оборонного партнерства підтверджує ключові принципи і визначає амбітні цілі для наших двосторонніх відносин у сфері оборони шляхом", - йдеться в повідомленні.

З метою продовження роботи по досягненню зазначених цілей на період до грудня 2026, двосторонні оборонні відносини будуть зосереджені на стратегічних пріоритетах.

Двостороннє співробітництво в галузі безпеки, а також підтримка Сполучених Штатів Америки ефективно допомагають Україні протидіяти російській агресії, включаючи повноцінну програму тренувань і навчань.