ua en ru

Україна повідомить РФ про непродовження договору дружби до кінця вересня, - Порошенко

Україна повідомить РФ про непродовження договору дружби до кінця вересня, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенкно зауважив, що договір про дружбу і співробітництво України та РФ не розривається, а не продовжується

До 30 вересня Україна повідомить Російську Федерацію (РФ) про припинення договору про дружбу і співробітництво. Таку пропозицію вніс президент Петро Порошенко під час вечірньої зустрічі з керівниками фракцій і груп Верховної ради в понеділок, 3 вересня.

Президент додав, що повідомлення РФ про припинення договору буде надіслано після внесення пропозицій від Міністерства закордонних справ та після засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО).

"Я планую найближчим часом із цього приводу в термін до 30 вересня спрямувати за своїм підписом повідомлення Російській Федерації про непродовження дії зазначеної угоди. Це не потребує голосування у парламенті, але безумовно, я б хотів провести із цього приводу відповідні консультації, щоб врахувати позицію, думку парламенту", - заявив Порошенко.

Він також уточнив, що договір про дружбу не розривається, а "припиняє свою дію у зв'язку із непродовженням".

"Він не розривається, оскільки це складна процедура. Він припиняє свою дію у зв'язку із непродовженням", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, глава комітету Верховної ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що Верховна рада України вже очікує від Міністерства закордонних справ чіткої позиції щодо непродовження договору України та Росії про дружбу, партнерство та співробітництво.

Додамо, Міністерство закордонних справ підготувало пакет документів для непродовження договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією, про що раніше заявив голова МЗС Павло Клімкін.