ua en ru

Україна зняла тимчасові обмеження на ввезення молочних продуктів з Білорусії

Україна зняла тимчасові обмеження на ввезення молочних продуктів з Білорусії. Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України.

"На підставі п. 6 протоколу засідання українсько-білоруської комісії від 3 травня 2012 р. внести зміни до розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 29 лютого 2012 р. №17 "Про тимчасове призупинення ввезення харчових продуктів тваринного походження", - йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

Зокрема, скасовано з 7 травня 2012 р. тимчасові обмеження на ввезення молочних продуктів виробництва таких білоруських підприємств, як: ВАТ "Рогачівський молочно-консервний комбінат"; ПУП "Мозирські молочні продукти"; ВАТ "Молочні продукти" (м. Гомель); СВК "Агрокомбінат Снов"; ВАТ "Савушкін продукт"; ВАТ "Березовський сироробний комбінат"; ВАТ "Бабушкіна кринка"; ВАТ "Беллакт"; ВАТ "Щучинський маслосирзавод".

Нагадаємо, 29 лютого Держветфітослужба України тимчасово призупинила ввезення на територію країни молока і молочних продуктів з Білорусі, а також свиней. 5 березня Білорусія заявила, що має намір знайти взаєморозуміння з Україною щодо питань імпорту м'ясо-молочних продуктів в Україну без введення відповідних обмежувальних заходів.

Відзначимо, 3 травня, стало відомо, що Білорусія знімає обмеження на імпорт українського пива.