ua en ru

Україна знизила за 10 років витрати ресурсів в півтора рази, - Пашкевич

Україна, в період 2000 р. по 2010 р. знизила витрату ресурсів з 0,98 кг умовного палива на одиницю ВВП до 0,64 кг, тобто більше, ніж у півтора рази. Про це заявив під час брифінгу голова державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич, передає кореспондент РБК-України.
Однак Пашкевич зазначив, що Україна споживає в два рази більше енергоресурсів на одиницю виробленої валової продукції, ніж Європа.
"В середньому Європа на одиницю виробленої валової продукції споживає в два рази менше енергоресурсів, ніж Україні. Тобто ми в два рази перевищує середньоєвропейський рівень", - заявив Пашкевич.
За його словами, при тій тенденції, що була з періоду з 2000 р. по 2010 р. Україна знизила витрату ресурсів з 0,98 кг умовного палива на одиницю ВВП до 0,64 кг, тобто більше, ніж у півтора рази.
"Сьогоднішня програма, яку ми розробляємо, дозволить прискорити процес енергозбереження. Швидко ми його не пройдемо, нам знадобитися як мінімум 10 років для того, щоб досягти тих показників. Це насичення всіх галузей сучасними приладами, обладнанням та зміну свідомості суспільства по відношенню до витрачання енергетичних ресурсів ", - резюмував він.