ua en ru

Україна та Словаччина домовилися про посилення співпраці в енергетичній сфері

Україна та Словаччина домовилися про посилення співпраці в енергетичній сфері Фото: Володимир Гройсман

Словаччина готова надати сприяння в реверсі максимальних об'ємів газу до України

Україна та Словаччина домовилися про посилення співпраці в енергетичній сфері. Такої домовленості досягли прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та прем'єр Словаччини Роберт Фіцо на зустрічі у рамках робочого візиту Гройсмана до Польщі для участі у роботі 26-го Економічного форуму у м. Криниця-Здруй, повідомляє "Урядовий портал".

"Ми абсолютно зацікавлені у збільшенні співробітництва, зокрема в енергетичній сфері, у транзиті газу, видобутку газу", - наголосив Гройсман.

Так, серед головних пріоритетів поглиблення співпраці із Словаччиною - розвиток спільних інфраструктурних проектів, реформа української митниці, формування спільних баз даних, розвиток проектів щодо перетину кордону, а також залучення словацького бізнесу в Україну.

У свою чергу прем’єр-міністр Фіцо запевнив у готовності Словаччини надати сприяння в реверсі максимальних об'ємів газу до України, а також надати максимальне сприяння у транспортуванні каспійської нафти через територію Словаччини та України до Чеського нафтопереробного заводу у м. Кралупи.

Крім того, Фіцо запросив Гройсмана відвідати Словацьку Республіку, зокрема у період головування Словаччини у Раді ЄС. Гройсман прийняв зазначене запрошення.

"У центрі уваги переговорів також була тематика активізації торговельно-економічного співробітництва країн. Сторони домовилися відновити роботу Міжурядової Українсько-словацької комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва та провести її засідання вже ближчим часом в Україні", -йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявляв, що Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Вишеградською четвіркою.