ua en ru

Україна зараз воює, щоб "поховати" Радянський Союз, - Порошенко

Україна зараз воює, щоб "поховати" Радянський Союз, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що іншого приводу для війни просто не існує

Україна зараз воює, щоб "поховати" Радянський Союз, бо іншого приводу для війни просто не існує. Про це заявив президент України Петро Порошенко на українсько-польській конференції з циклу "Форум лідерства" в ході офіційного візиту до Польщі, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що 25 років тому Україна здобула незалежність, оскільки більше не хотіла бути у складі Радянського Союзу і точно не хотіла більше бути радянською колонією.

"Вона хотіла бути демократичною, вільною, правовою і європейською державою. За 25 років це відчуття і це бажання України і українців лише зміцнилося. Старі та нові версії радянського колоніального минулого - це точно не для нас. Для нас - це об’єднання Європа", - зазначив він.

Разом з тим, Порошенко додав, що СРСР не припинив своє існування в головах громадян.

"Радянський Союз не в документі і не в Біловезькій пущі. Радянський Союз в головах. І в цьому сенсі Радянський Союз ще досі не "похований". І, вибачте за відвертість, Україна зараз воює, щоб "поховати" Радянський Союз в головах декого, бо іншого приводу для війни просто не існує", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко перебуває з робочим візитом у Польщі.