ua en ru

Україна і Росія завтра проведуть переговори по авіасполученню

Україна і Росія завтра проведуть переговори по авіасполученню Фото: Максим Соколов

Країни обговорять повне припинення авіасполучення, яке має набути чинності 25 жовтня

Україна і Росія завтра, 24 жовтня, в Брюсселі проведуть переговори по авіасполученню між країнами, передає ТАСС з посиланням на міністра транспорту Росії Максима Соколова.

"Я вчора мав телефонні переговори зі своїм колегою, міністром інфраструктури (України, - ред.) Андрієм Пивоварским, і ми домовилися, що перший раунд переговорів пройде завтра в Брюсселі, ми туди делегували своїх керівників авіаційних служб", - сказав Соколов.

Російський міністр підкреслив, що сторони вирішувати, припиняти чи повністю повітряне сполучення між Україною і РФ, як це передбачалося раніше.

"За підсумками цих переговорів подивимося, чи зможемо ми прийти до тих домовленостей, які дозволять не припиняти авіаційне сполучення", - сказав він.

Між тим представники Міністерства інфраструктури України не стали ні підтверджувати, ні спростовувати цю інформацію.

Нагадаємо, передбачається, що з 25 жовтня авіасполучення між Україною і Росією буде повністю припинено.

Так, 25 вересня на нараді Кабінет міністрів України прийняв рішення заборонити польоти російських компаній в Україну. Спочатку передбачалося ввести заборону на польоти тільки для тих авіакомпаній, які увійшли в санкційний список проти РФ. Однак після того, як Росія ввела аналогічний заборона для всіх українських авіакомпаній, Україна також вирішила поширити заборону на всіх російських перевізників.

Пізніше дві українські авіакомпанії "Атласджет Україна" і "Ютейр-Україна" звернулися в Росавіації з проханням дозволити для них навігацію в зимовий сезон 2015/2016 рр. Росавіація 16 жовтня 2015 р. направила в Державіаслужбу України листа з пропозиціями негайно провести переговори. Державіаслужба та Мінінфраструктури заявили про готовність провести переговори з Росавиацией з цього питання.