ua en ru

Україна, Росія і ЄС 2 червня обговорять економічну частину УА

Україна, Росія і ЄС 2 червня обговорять економічну частину УА Фото: Олексій Лихачов

Робота буде продовжуватися весь червень

Тристоронні консультації Росії, ЄС і України щодо економічної частини угоди про асоціацію відбудуться 2 червня в Брюсселі. Про це повідомив журналістам заступник міністра економічного розвитку Росії Олексій Лихачов, передає РБК.

"Ми отримали від європейської сторони пропозицію і готові наступного тижня взяти участь у консультаціях", - повідомив він.

За його словами, в ході останніх консультацій було досягнуто домовленості щодо мінімізації ризиків для Росії в ряді сфер, в тому числі у сфері митного і тарифного регулювання.

"Я хотів би підкреслити, що російська сторона розуміє ці домовленості як прийняття взаємовигідних юридичних конструкцій", - пояснив Лихачов.

Він також зазначив, що робота буде продовжуватися весь червень, щоб у липні з'явився проект рішення.

За словами Лихачова, угода про економічну асоціації іноді називають зоною вільної торгівлі, але це невірно. Він йде скоріше про "митному союзі мінус".

"Регуляторика є загальною, але у Києва і Брюсселя не буде єдиного митного тарифу та єдиних захисних заходів", - зазначив він.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента раніше заявляли, що Україна на найвищому політичному рівні працює з кожною країною Європейського союзу з приводу ратифікації угоди про асоціацію з ЄС.