ua en ru

Україна реструктуризувала всі єврооблігації крім "російських"

Україна реструктуризувала всі єврооблігації крім "російських" Фото: Міністерство фінансів України

29 жовтня в Лондоні відбудуться повторні збори, на яких у решти власників євробондів буде остання можливість приєднатися костальным

Міністерство фінансів України (Мінфін) повідомляє про те, що власники державних та гарантованих державою єврооблігацій, за винятком єврооблігацій обсягом 3 млрд дол. з погашенням у грудні 2015 р., взяли Надзвичайну Резолюцію, яка затверджує умови запропонованої реструктуризації. Інформація про це розміщена на сайті міністерства.

У повідомленні йдеться, що проведення обміну для 13 серій єврооблігацій, власники яких 14 жовтня схвалили відповідні Надзвичайні Резолюції, дозволить реструктуризувати зовнішній борг України на загальну суму близько 15 млрд дол., зменшити на 20% розмір боргу (а саме - приблизно на 3 млрд дол.) і уникнути протягом наступних 4 років вчинення ще 8,5 млрд дол. запланованих платежів за основною сумою таких єврооблігацій.

Повторні збори власників облігацій з погашенням у грудні 2015 р. пройдуть 29 жовтня в Лондоні, оскільки на перших зборах 14 жовтня не був досягнутий кворум. На повторних зборах власники цих єврооблігацій - на даний момент єдині, хто утримався від голосування, - отримають останню можливість приєднатися до всіх іншим власникам єврооблігацій, які вже підтримали угоду про реструктуризацію.

У повідомленні Мінфіну також зазначається, що остаточне рішення про завершення всієї процедури обміну буде прийнято Мінфіном відразу після проведення повторних зборів. У разі прийняття відповідного рішення, завершення процедури обміну та передача власникам єврооблігацій нових цінних паперів відбудеться в середині листопада 2015 р.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що Україна і Росія не домовилися про реструктуризацію боргу.