ua en ru

Україна розробляє різні сценарії реагування на ескалацію з боку РФ, - Данілов

Україна розробляє різні сценарії реагування на ескалацію з боку РФ, - Данілов Фото: Данілов зустрівся із послом Канади (rnbo.gov.ua)

РНБО України здійснює цілодобовий моніторинг ситуації щодо загострення на Донбасі та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій. Росія наразі не демонструє наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою, передає прес-служба Радбезу.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, зокрема, в контексті ескалації російського впливу на сусідню Білорусь та підготовки до російсько-білоруських стратегічних навчань "Запад-2021".

За словами Данілова, Апарат РНБО України здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій.

"РФ, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні", - зазначив він, додавши, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Посол Канади в Україні заявила про незмінність підтримки України з боку Канади на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету над тимчасово окупованими територіями.