ua en ru

Україна розглядає можливість приєднатися до технічних регламентів ЄврАзЕС, - Семиноженко

Україна розглядає можливість приєднатися до технічних регламентів ЄврАзЕС. Про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко на зустрічі із заступником голови президії Академії наук Білорусі Сергієм Рахмановим, повідомляє прес-служба відомства.
"Діалог про перспективи економічного співробітництва між Україною та Білоруссю проходить в принципово новому контексті. Країни-учасниці СНД уклали угоду про зону вільної торгівлі. Прийнята Міждержавна програма інноваційного співробітництва на період до 2020 р. Україна розглядає можливість приєднатися до технічних регламентів ЄврАзЕС. Отже, для прориву в економіці створена унікальна основа, якої не було всі 20 років незалежності", - підкреслив Семиноженко.
Сторони обговорили питання розвитку співробітництва у сфері фармакології та сільськогосподарського машинобудування. Триває робота над створенням спільного підприємства з виробництва світлодіодної техніки відповідно до укладеного в серпні 2011 р. меморандумом між АН Республіки Білорусь і Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України. У 2012 р. запрацює лізингова компанія, створена під цей проект. Основними замовниками потужних світлодіодів будуть житлово-комунальне господарство і промисловий сектор. Як повідомила білоруська сторона, держзамовлення на світлодіодну техніку в Білорусі зросло на 15%, отже, держава дуже зацікавлена ​​в спільному з Україною виробництві.
У сфері сільськогосподарського машинобудування країни планують налагодити спільне виробництво навісного та причіпного обладнання, а в майбутньому будуть виготовляти комбайни.