ua en ru

Україна розширить співпрацю з Індонезією у торговій сфері, - Порошенко

Україна розширить співпрацю з Індонезією у торговій сфері, - Порошенко Фото: Петро Порошенко на українсько-індонезійському бізнес-форумі

Індонезія є важливим торговим партнером України в Південно-Східній Азії

Індонезія є важливим торговим партнером України в Південно-Східній Азії. Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу в рамках державного візиту в Індонезію, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент відзначив значний ріст товарообігу між країнами, додавши, що більшість товарів (близько 80%) йде з сільського господарства.

Порошенко також відзначив плідність переговорів із керівництвом Індонезії, нагадавши, що в Джакарті було підписано документи, зокрема щодо співпраці в оборонному секторі, в сфері сільського господарства та візової лібералізації. За словами глави держави, відбулися продуктивні переговори щодо можливості виробництва енергетичного обладнання. Значний потенціал співпраці є у фармацевтичному секторі, додав президент.

"Маємо якомога скоріше наші унікальні можливості використати для розширення співробітництва", - сказав Порошенко.


Окремо він звернув увагу на можливості, які відкриваються завдяки Угоді між Україною та Євросоюзом про зону вільної торгівлі.

"Україна має стати майданчиком для доступу на європейський ринок для Індонезії. І водночас ми вважаємо Індонезію майданчиком на великий азійський ринок", - заявив глава держави.

Враховуючи безпекову ситуацію у світі, президент назвав перспективною сферою співпраці військово-оборонний сектор.

Крім того, Порошенко нагадав, що президент України не відвідував Індонезії близько 20 років.

"Тому після цього візиту та зустрічей наші країни і громадяни стануть ближчими. Наші "двері" та серця відкриті для вас. Ми вас чекаємо", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Індонезія посилять освітню співпрацю.