ua en ru

Україна збільшила експорт товарів у ЄС на 39 позицій, - МЕРТ

Україна збільшила експорт товарів у ЄС на 39 позицій, - МЕРТ Фото: Міністерство економіки України (колаж РБК-Україна)

Основною статтею експорту є землерийні машини та запчастини до них

У порівнянні з 4 місяцями 2016 в експорті готової продукції з України в країни ЄС з'явилося 39 нових товарних позицій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі на сторінці відомства у Facebook.

За підрахунками МЕРТ, розширення кількості товарних позицій принесе бюджету країни додатковий 1 млн доларів. При цьому, у міністерстві зазначили, що основну частину експорту, 60,2% складають землерийні машини і запасні частини до них.

Крім того, 44 товарні позиції експортуються з України виключно в ЄС. Серед них казеїн (обсяг експорту 5,9 млн доларів), срібло (включаючи срібло з покриттям із золота або платини), необроблене або напівобробленому вигляді (1,1 млн доларів), моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше (386,1 тис. доларів), порохи (216,0 тис. доларів) і буксири та судна-штовхачі (163,4 тис. доларів).

Також у МЕРТ повідомили про те, що 31 товарна позиція готової продукції, що експортуються в країни ЄС, продемонструвала зростання обсягів більш ніж в 10 разів. Рекордсменом стали "Транспортні засоби вантажні, що використовуються на заводах" з зростанням в 13 630 разів, або на 864,6 тис. доларів.

Пройшло рівно півтора роки з початку дії ЗВТ між Україною та ЄС. Як там український експорт? Ми підбили підсумки за 4 м...

Опубліковано Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 30 червня 2017 р.

Нагадаємо, за даними Держстату, український експорт товарів у країни ЄС за 4 місяці виріс на 21,4%.