ua en ru

Україна рано чи пізно буде готова до підписання УА, - ван Ромпей

Незважаючи на те, що Україна і Європейський союз не змогли підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства", двері ЄС залишаються відкритими. Про це сьогодні у Вільнюсі заявив президент Ради Європи (РЄ) Херман ван Ромпей.

"ЄС готовий це (підписати УА) зробити, якщо будуть виконані умови (з боку України). Сьогодні підписи не поставлені, цей процес відкладений, і ми сподіваємося, що рано чи пізно Україна буде до цього готова", - зазначив ван Ромпей.

За словами президента РЄ, на даний час європейська сторона продовжить діалог з Україною. "Ми продовжимо пояснювати наслідки від підписання Угоди, як це вплине на взаємодію з міжнародними фінансовими інституціями. У довгостроковій перспективі ми не сумніваємося, що асоціація послужить на благо української економіки, ВВП виросте більш ніж на 6%", - зазначив ван Ромпей.

"Разом з Україною ми йдемо в довгий шлях співпраці з тими країнами, які ми називаємо новими або потенційними членами. Ми будемо враховувати можливий тиск, у тому числі з боку Росії", - підсумував президент Ради Європи.