ua en ru

Україна проводить переговори про постачання літаків Ан-148/158 і Ан-74 до Судану

Україна веде переговори про постачання літаків сімейства Ан-148/158 і Ан-74 до Судану. Як повідомляє прес-служба державного концерну "Антонов", це питання обговорювалося в ході візиту в Україну міністра транспорту Судану Фейсала Абдалли.

Міністр відвідав цех остаточного складання київського заводу "Антонов", де на завершальній стадії будівництва знаходяться три Ан-148 і один Ан-158. Потім Абдалла відвідав Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, де він ознайомився з виробництвом багатоцільових літаків сімейства Ан-74.

На шляху з Києва до Харкова і назад суданська делегація користувалася літаком на Ан-148 авіакомпанії "МАУ". В даний час в парку авіаперевізника працюють три таких машини. Починаючи з лютого 2012 р., коли ці літаки вийшли на регулярні рейси "МАУ", вони перевезли близько 22 тис. пасажирів, виконали понад 500 рейсів.

"На думку Абдалли, літаки Ан-148, Ан-158 і Ан-74 можуть ефективно експлуатуватися компаніями Республіки Судан і подальше обговорення цього питання слід проводити за участю технічних фахівців і керівників авіакомпаній. Таким чином, візит, що відбувся, може стати відправною точкою співпраці між Україною і Республікою Судан в області поставок нових літаків Ан", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, в кінці квітня Україна передала Іраку четвертий військово-транспортний літак Ан-32Б.