ua en ru

Україна перевіряє інформацію про затримання українського військового в Криму

Україна перевіряє інформацію про затримання українського військового в Криму Фото: Андрій Лисенко

ФСБ РФ затримала українського військового з неіснуючої бригади

Україна перевіряє інформацію про затримання українського військовослужбовця російськими прикордонниками біля адміністративного кордону з Кримом. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я читав цю інформацію (про затримання українського військового в Криму, - ред.), її поширила прикордонна служба ФСБ РФ і там йдеться про те, що начебто цей хлопець з Миколаївської 28 - і так далі бригади. Справа в тому, що в Миколаєві така бригада не дислокується. Тому ми зараз також перевіряємо цю інформацію, якщо справді хтось із військових потрапив на територію ворога, то про це буде повідомлено. Але ще раз підкреслюю, що 28-ї бригади в Миколаєві немає і не було ніколи", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, раніше ФСБ Росії заявило, що 5 листопада біля пункту пропуску "Перекоп" на адміністративному кордоні з Кримом був затриманий український військовослужбовець. За даними ФСБ, затриманий не мав при собі документів, що засвідчують особу, був одягнений у камуфлированную форму української армії. Сам затриманий нібито повідомив, що служить в 28-ї Миколаївської окремої механізованої бригади Збройних сил України.