ua en ru

Україна провела в Раді Європи день Криму

Україна провела в Раді Європи день Криму Фото: засідання Ради Європи

Захід був приурочений до третьої річниці початку незаконної окупації Криму Росією

В Раді Європи у Страсбурзі Постійне представництво України провело День Криму. Про це повідомляє прес-служба представництва України в Європейському Союзі.

Захід був приурочений до третьої річниці початку незаконної окупації Автономної Республіки Крим Російською Федерацією.

"На тлі численних європейських проблем завдання Дня Криму в Раді Європи очевидні - утримати кримське питання серед пріоритетів міжнародного порядку денного, привернути додаткову увагу держав-членів, керівництва та експертів Ради Європи до ситуації на півострові, поінформувати їх про тихий терор окупаційних властей та наслідки російської агресії. У 2017 році ми очікуємо від Ради Європи не просто чергового засудження незаконної окупації Криму, але й конкретних дій для захисту прав людини та пришвидшення деокупації", - зазначив Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

В рамках дня Криму була відкрита виставки "Displaced. 12 історій з України". Також почала діяти інформаційна розсилка "Дайджест кримських новин".

Під час брифінгу та двосторонніх зустрічей громадські діячі України поінформували керівництво Ради Європи та дипломатів щодо ситуації з правами людини в Криму. Вони також обговорили очікування українських експертів щодо кроків, які має зробити Рада Європи з метою припинення грубих порушень прав людини та основних свобод на окупованому півострові.

Нагадаємо, в Кабміні впевнені у перемозі України в суперечках із Росією в Європейському суді з прав людини.