ua en ru

Україна проведе військові навчання одночасно з російськими "Захід-2017"

Україна проведе військові навчання одночасно з російськими "Захід-2017" Фото: Віктор Муженко (прес-служба Міноборони)

Командно-штабні навчання "Непохитна стійкість - 2017" відбудуться з 12 по 15 вересня

Збройні Сили України (ЗСУ) у вересні проведуть командно-штабні навчання "Непохитна стійкість - 2017" із залученням військ та оперативних резервів одночасно з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як очікується, навчання відбудуться з 12 по 15 вересня 2017 року.

"Із метою адекватного реагування на зовнішні загрози, зокрема пов'язані з проведенням навчань "Захід-2017", було уточнено порядок підготовки Збройних Сил України у поточному році", - заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко.

За його словами, метою таких зусиль є "формування їх готовності до можливого загострення військово-стратегічної обстановки навколо України".

Як пояснив Муженко, навчання також необхідні "для нарощування можливостей органами військового управління здійснювати управління військами (силами) в ході перегрупування, ведення оборонних, стабілізаційних і бойових дій".

"Ми завершимо повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Крім того, буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони держави з розгортанням штабів територіальної оборони", - наголосив генерал армії України.

Нагадаємо, раніше Віктор Муженко заявляв, що військові навчання Росії в Білорусі "Захід-2017" несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.