ua en ru

Навчання РФ в Білорусі несуть загрозу для НАТО, - Муженко

Навчання РФ в Білорусі несуть загрозу для НАТО, - Муженко Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Також вчення несуть загрозу для держав пострадянського простору

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко заявив, що військові навчання Російської Федерації в Білорусі "Захід-2017" несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Реальні масштаби заходів підготовки до навчань "Захід-2017", терміни його проведення, обсяги залучення органів військового управління та військ (сил), у першу чергу - російських, свідчать, що справжні цілі і завдання навчання виходять далеко за рамки офіційно оприлюднених, які є лише частиною і прикриттям справжніх планів", - сказав Муженко.

Також він повідомив, що загальна чисельність учасників російських навчань може досягати 230-240 тис. осіб. З них на південно-західному стратегічному напрямку - близько 100 тис. чоловік, у тому числі до 70 тис. військовослужбовців Збройних сил та 30 тис. співробітників інших силових структур Росії.

За його словами, зміст заходів стратегічного навчання "Захід-2017", склад військ (сил), які залучаються, дозволяє РФ розгорнути на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання і створити умови для їх тривалого застосування.

Він зазначив, що це об'єктивно обумовлює виникнення військової загрози широкомасштабної збройної агресії Росії проти України, так і проти країн НАТО.

Приводом для початку агресії, враховуючи непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії.

"Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії", - додав Муженко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заплановані на вересень військові навчання Російської Федерації в Білорусі "Захід-2017" несуть загрозу для України.