ua en ru

Україна просить суд відхилити позов Міноборони РФ щодо повернення боргу ЄЕСУ в сумі 3,23 млрд грн

Кабінет міністрів України просить Господарський суд міста Києва відхилити позов Міністерства оборони Російської Федерації про виплату боргу 3,23 млрд грн грн оборонному відомству РФ. Про це в ході судового засідання заявив заявив представник Кабміну Андрій Богдан.

Він заявив, що Кабінет міністрів України заперечує проти існування державних гарантій і проти можливості стягнення таких гарантій щодо зобов'язань корпорації ЄЕСУ з держави України і з державного бюджету країни.

"Ми вважаємо, що такі гарантії не надавалися і були підписані листи, які виражали особисті думки державних чиновників. Державних гарантій як таких не існувало", - сказав Богдан.

Крім того, він заявив, що в матеріалах справи відсутні первинні докази, які б підтверджували існування боргу держави Україна перед будь-ким: "Це має бути акт Кабінету міністрів".

Також Богдан звернув увагу суду на те, що строки давності цієї справи вже минули. Богдан також додав, що Міністерство оборони Росії має виражати свої претензії до корпорації ЄЕСУ і вимагати стягнення таких коштів саме з цієї корпорації.

Читайте також: Росія подала позов проти України щодо повернення боргу ЄЕСУ в сумі 3,23 млрд грн.